Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nelo K1 7 Racing Kayak

Size
Construction
3,017.41 EUR (2,493.73 EUR + VAT)
Qty:db
Availability: Can be ordered
Manufacturer: Nelo
Model: NEL00423

Description

Nelo

Nelo márkát 1978-ban Manuel Alberto Ramos alapította, aki azóta is a cég tulajdonosa, és a cég aktív szereplője. 1978-as alapításkor a kompozit technológiák alkalmazása a jelenlegihez képes még kezdetleges volt, de az azóta eltelt időszak alatt kimagasló tudást, tudhatnak magukénak. A cég már a kezdetektől ügyelt arra, hogy az innváció minden téren jelen legyen a cég életében. A gyártásba kerülő modellek mindegyikét hosszas kutató és fejlesztő munka előzi meg, ami nem csak a hajók formáját, hanem részletekbe menően azok szerelékezését, a használt anyagokat, rétegrendeket, és gyártási technológiákat is magában foglalja. A Nelo már a kezdetektől fogva szoros együttműködésben dolgozik a Portó-i egyetem hidrodinamikai tanszékével, annak érdekében, hogy a hajók tökéletesek legyenek. Jellemzően a prototípus hajókat az egyetemi kísérletek, és tervezést követően további élő teszt, és kísérlet követi. Ezen tesztek rendkívül fontosak hiszen a hajók valós viselkedését csak ezen módszerekkel lehet tökéletesíteni. A legtöbb esetben az információkat közvetlen a TOP versenyzők segítségével kapja a fejlesztő csapat, és a visszajelzések figyelembevételével tökélesítik a hajókat. Minezen törekvésük azért kiemelt jelentőségű, mert meggyőződésük, a belefektetett energia a végén a stopperórán, és az érmek számában lesz mérhető.

A Nelo ezen túlmenően 100%-os háttértámogatást nyújt a versenyzőknek a nagyobb nemzetközi versenyeken. Top versenyzők messziről ismerik a Nelo hatalmas kamionját, a mellette elterülő hatalmas sátorral, ahol a nelo csapata azon dolgozik, hogy a versenyzők összes kérésére, kérdésére találjanak megoldást, hogy a versenyzőnek „csak” az legyen a feladata, hogy a legtöbbet kihozza magából.

Talán ezek azok a legfontosabb részletek amiért a Nelo kimagasló nemzetközi eredményekkel büszkélkedhet. A sprint hajók tekintetében a cég által gyártott hajókban közel 120 olimpiai és megszámlálhatatlan világbajnoki érmet szereztek a versenyzők. Azt gondoljuk hogy a Nelo irányt mutatott a sportág minden résztvevőjének az egyedülálló filozófiájával. Egy Nelo hajó tulajdonosa tulajdonos bizonyos szempontból részese ennek az filozófiának, elhivatottságnak, azáltal, hogy a hajója minden apró részlete mögött ott található a rengeteg munka, fejlesztés és tudás.

A hajók általános leírása

A Nelo sprint hajók típusait megszámlálni is nehéz, de akadnak közös pontok. Az egyik legfontosabb ezek közül a hajók személyre szabhatósága. Miután a kajakozás is technikai sport, kimagaslóan fontos, a hajó tökéletesen alkalmazkodjon a versenyzőhöz, hogy a hajó, és a versenyző egy tökéletes egységet alkosson, a maximális teljesítmény leadása érdekében. A vásárlóknak nem „csak” hajóformák közül van lehetősége választani. A gyártásba leadott hajók specifikációinál a konstrukció, méret, szín, felszerelés és alkatrész, és extrák közül választhat a vásárló.

Konstrukciók:

  • F: Karbon erősítéses, szendvicsszerkezetű, vákuumozott, hőre keményedő epoxy gyantával. Az egyik legnépszerűbb konstrukció, kemény és merev hajótest, elsősorban síkvizi edzésekhez és versenyekhez ajánlott.
  • WWR: Karbon és kevlár szövet, vákuumozott, epoxy gyantából. Ez a konstrukció elsősorban folyami lesikláshoz, maraton edzésekhez és tengeri felhasználáshoz ajánlott. A legfontosabb jellemzői: merevség és ütésállóság.
  • G: Extra karbon erősítéses, szendvicsszerkezetű, vákuumozott, hőre keményedő epoxy gyantával. Magas minőség a jobb teljesítmény érdekében.
  • E: Karbon/kevlár szerkezet, vákuumozott, hőre keményedő epoxy gyantával. Speciális a maraton szakág számára kifejlesztett konstrukció. Remek egyensúly a merevség és a könnyű súly vonatkozásában.
  • SCS: extra minőségű karbon, és szendvicsanyag alkalmazásával épített hajó. A lehető legjobb teljesítmény eléréséhez készült, extrém keménységű konstrukció. Nemzetközi versenyzéshez is tökéletes, magas minőségű kivitel, amelyhez már alaptartozék a megfelelő mennyiségű súly és a hajóhoz tartozó gyári tok.
  • FC: Az FC rövidítés a Full Carbon szavakra utal, ahol az SCS hajókhoz hasonlóan kizárólag extra minőségű karbon, és szendvicsanyag kerül beépítésre. Az FC a Nelo legújabb fejlesztése a felhasznált anyagok, illetve gyártási technológiát illetően. Kizárólag átlátszó (clear) színben kapható, mivel ennél a konstrukciónál a festék helyett is gyantát használnak, így még merevebb, még keményebb hajótestet kaptak ugyanazon súlytartományban Új fejlesztés a hajó elején és hátulján található súlytartó „zseb”, amivel még pontosabban besúlyozható a hajó, minimalizálva az esetleges trimmelést. Természetesen ehhez a konstrukcióhoz is alaptartozék a gyári súlykészlet és tok.

Méretek:

A síkvizi kajak gyártók közül a Nelo kínálja a legszélesebb választékot a hajók méretét illetően, ezzel lehetővé téve a lehető legoptimálisabb választást a versenyző súlyához, magasságához testalkatához.

 

Felszereltség:

A hajók lehető legideálisabb felhasználásához szükség van a minél pontosabb beállításra, a maximális személyre szabhatóságra. A Nelo itt is kimagaslóan széles választékot kínál. A hajókhoz választható, vagy megvásárolható üléseknek, lábtámaszoknak és egyéb kiegészítők száma egyedülálló. Ezek az alkatrészek nem csupán szabadon variálhatóak egymással, de a beállítások lehetősége is közelít a végtelenhez.
A Nelo alkatrészek jellemzője továbbá, hogy kompatibilisek minden, akár a 20 évvel ezelőtt gyártott Nelo típusokkal. A kompatibilitás az egyes, és a csapathajók között is megtalálható, így a K1-es szerelék pontosan illeszthető a K2, és a K4 hajók első beülőjébe, a K2 hátsó szerelék, pedig a K4 2-3-4 beülőjébe. Ez azt jelenti, hogy a versenyzőnek a legtöbb esetben elég csak kivennie a pontosan beállított lábtámaszát és ülését az egyes hajójából és áttennie a csapathajóba és már indulhat is az edzés, a megszokott komfortban, a megszokott beállításokkal.

Színek:

 A Nelo alapárasan is hatalmas választékot biztosít a vásárlók részére, legyen az egyszínű, vagy a gyári alapáras listából választható egyedi csíkos dizájn. Amennyiben a vásárlónak további extra igénye merül fel abban az esetben sem zárkózik el a Nelo. Az egyedi dizájnok esetében a lehetőségek száma kimeríthetetlen itt csak a hajó konstrukciója szabhat némi korlátot.

Ötleteket a Nelo partnerének oldalán, a www.paddlesportsdesign.com  oldalon lehet találni.

Nelo 7

A Nelo 7 (SETE) a gyár 2018-as modellje, amely kialakításában ötvözi az előtte alkalmazott hajóformák (a Quattro és a Cinco) tulajdonságait, ezáltal egy nagy végsebességgel bíró ugyanakkor aránylag stabil kajakot alkotott a gyártó. A Cinco ikonikus orrformáját kissé újragondolva, újfajta kormányformával és belső kormányszerkezettel egy jól irányítható és könnyen személyre szabható beállításokkal rendelkező hajó született. A Cinco formánál gyakorlatilag teljesen elhagyott alsó él visszatért a kajakba, így csökkentve a Cinco oladlirányú „kóválygását”, de még nem utat engedve a Quattro  trimmelésének. A hajó végsebességét ezáltal sikerült úgy fokozni, hogy a stabilitás jelentős része is megmaradt.

 

If you would like to purchase the product with installments, add it to the cart and select Cetelem Online Credit at checkout.

Reviews

There are no reviews for this product.