Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mit vigyél magaddal egy és többnapos vízitúrára? Kajak.hu x KayakCrazy

Mit vigyél magaddal egy és többnapos vízitúrára? Kajak.hu x KayakCrazy

Vízpart, gyönyörű táj, csend és nyugalom, izgalmas kihívások. Családdal, barátokkal felfedezni hazánk folyóit, tavait, és olyan természeti kincseket látni, amelyek csak vízről elérhetők. Nem is csoda, hogy egyre kedveltebb kikapcsolódási forma a vízre szállni.

Az igazi szabadságot pedig az adja, amikor saját kajakkal vagy kenuval történik a túra. Emiatt egyre  többen szereznek be hajót, ami még több lehetőséget ad, azonban több odafigyelést, elővigyázatosságot igényel, mint a vezetett túrák. A KayakCrazy oktatóival Kiss Klaudiával és Varga Richárddal összeraktuk tudásunkat és videók formájában szeretnénk segíteni a vízitúrázóknak abban, hogy minél gördülékenyebben teljenek a kirándulások, a hajóválasztástól kezdve, egészen a személyi biztonságig. Az első videóban azt nézzük meg, mit érdemes bepakolni egynapos és többnapos vízitúrára. Itt is két alapvető dolog lényeges, mint minden utazásnál, egyik, hogy beférjen minden , ez esetbe a kajakba vagy kenuba,  és mindent magunkkal vigyünk, amire szükségünk lehet!

A KayakCrazy oktatói felhívják a figyelmet a mentőmellény gondos kiválasztására és hordására, nem csak életet menthet, de jogszabály szerint is magunkkal kell vinni, 14 év alatt és azoknak, akik nem tudnak úszni viselni is kell. Ma már olyan konstrukciójú mellények kaphatók, amik egyáltalán nem zavarják a mozgást, személyre szabhatók és kialakításaiknak köszönhetően, akár eszközök tárolására is alkalmas. A minőségi technikai ruházat kiállja az eső, szél, és napsugárzás próbáját, érdemes egyszer befektetni rájuk, mert sokat számít a komfortérzetnek a túra során. Ide tartozik egy fontos kiegészítő még a hullámkötény kajaktúra esetében, ami nem csak a víztől, de a napsugárzástól is véd, jól szabályozható vele a hőérzet.

Számos eszköz nem tartozik az alapfelszerelések közé, mégis hozzájárulhatnak ahhoz, hogy minél jobb legyen a túra: mint a hajószállító kiskocsi, evezőkesztyű, ponco átöltözéshez, cseppgofó kajaklapáthoz, grip, gurtni.

Összefoglaltuk a legfontosabb eszközöket felsorolásszerűen, köztük a kötelező elemeket is:

- Mentőmellény (kötelező felszerelés) A hajóban ülők számának megfelelően. 14 év alatt és úszni nem tudóknak kötelező viselni, illetve fel kell venni, ha a csónak és a víz között nincs 30 cm távolság. A hajó tulajdonosa nevét és címét tartalmazó tábla vagy matrica (kötelező felszerelés) Lapát (lehetőség szerint pótevező)
- Vízmeréshez eszköz: szivacs vagy fenékpumpa  (kötelező felszerelés) 5 méter kötél (kötelező felszerelés)
- Hullámykötény spriccdeck
- Vízhatlan tárolók (telefontok. zsák)
- Nagyobb kés, fűrész Technikai ruházat (eső, szél, napvédelem)
- Vízicipő Elsősegélyfelszerelés Zseblámpa, fejlámpa (kötelező felszerelés)
- Étel és folyadék (víztároló zsák)
- Alap étkészlet
- Kulacs

Tapasztalt, szakképzett oktatásért, túrák szervezéséhez, expedícióhoz keressétek a KayakCrazy csapatát, a megfelelő felszerelésekért pedig várunk Titeket a Kajak.hu-ban Budapest, Római part 35-36. Vagy online is mindent meg tudtok rendelni a kajak.hu webshopban.

Labels attached to the content: Vízitúra